Tunggang Agama vs Jual Produk Keagamaan

Takkanlah nak jual telekung pun kira tunggang agama? Kalau claim kalis api neraka baru kira tunggang.

Isu Prank Wanita Curang Demi RM20k

Lagi RM30k cukup la buat paid-up capital.

Kesalahan Seksual: Peranan Lelaki dan Wanita

Yang bersalah adalah pesalah. Yang berperanan adalah kita semua.

Jangan Over Walaupun Rapat

Rambut sama hitam, hati lain-lain (kecuali rambut Alan).

Jual Produk dengan Iklan Lucah

Keluar tak dekat feed korang?

Gangguan Seksual: Salah Siapa?

Debat yang tidak berkesudahan.

Bullying

Both the victim and the bully need help.

Gangguan Seksual dalam Pengangkutan Awam

Kalau nampak sila selamatkan dan confront.

Buli dalam Kalangan Pelajar Perempuan

Masalah buli ada dua – satu mangsa buli, satu lagi pembuli.

Hana Kimura: Mangsa Buli Siber

Kalau tak suka tu dislike je la tak payah nak kutuk lebih-lebih.

Kematian George Floyd

All lives matter and two wrongs don’t make a right.

Adakah Filem Ejen Ali Melanggar Garis Moral?

Apa korang rasa masa tengok filem ni?