Malaysia: Negara Islam atau Negara Sekular?

Korang rasa negara kita ni negara Islam atau sekular atau hybrid?

Jenis Cerai

Rupanya ada banyak cara nak cerai. Ingatkan macam yang dalam drama tu je.

Isu Atlet Israel

Apa pandangan korang dalam isu: 1. Kita ban atlet Israel untuk jenayah kemanusiaan yang dilakukan oleh…

Hadi Awang vs Clare Brown

Dengan penarikan saman, adakah ini bermakna artikel Clare Brown tentang PAS menerima dana daripada UMNO benar?

Hotel Syariah

Korang rasa Islamophobes dengan Islamofascists, mana yang lagi teruk? Ke sama je dua-dua teruk?

ICERD: Relevan atau Tak?

Siapa lagi yang rasa ICERD ini hanya permainan orang politik?

Restoran Mengelirukan

Hmm tak sure la ikan masa lemah haritu halal ke tak…

Merokok 3 Meter

Korang yang merokok rasa peraturan ni okay ke tak okay?

Twisted Twist

Korang setuju tak dengan pandangan Alan kali ni?

Tak Solat: Denda dan Penjara

Korang rasa hal peribadi macam solat patut ke diperiksa dan dikenakan hukuman oleh jabatan agama?

Persepsi Terhadap Polis

Betul ke orang kata polis boroi tu makan rasuah? Kita dengar sendiri daripada anak seorang pegawai…

Child Grooming

Ramai tak aware dengan masalah child grooming ni. Child grooming ialah menjalinkan hubungan emosi dengan kanak-kanak…