5 Undang-Undang Pelik Tapi Benar

Yang last sekali tu bukan setakat di tempat Samoa, tapi di samoa tempat. Boleh dapatkan kamus…

6 Ciri Nikah Sindiket

Fuh ingat ada sindiket pemerdagangan manusia je.


PKP 3.0

Pening jugak kalau jadi kerajaan sekarang ni. Nak tutup kilang, nanti banyak bisnes bungkus. Nak bagi…


Apa Perlu Buat Selepas Selesai Urusan Kubur?

Urusan duit ni percepatkanlah.

Polis Menyiasat, Mahkamah Membicarakan


…dan rakyat hakim negara?

3 Alasan Kehakiman Berkenaan Kes Kalimah Allah

7 minit video pun dah pening, kalau dengar lawyer berhujah dalam court betul-betul mau juling mata.


Latar Belakang Bagaimana Kes Kalimah Allah Bermula

Next video Alan cerita 3 alasan kehakiman berkenaan kes ini.

Adakah Hukuman Bias Mengikut Bangsa?

Kalau baca comment section mesti ada kata hakim bias bangsa-bangsa tertentu.

Hierarki Mahkamah Syariah

Lain kes, lain maqamnya.

Langgar Mati (Part 2)

Ramai orang marah kenapa hakim dan peguam tak push untuk hukuman yang lebih berat. Padahal tu…

Langgar Mati (Part 1)

Menjawab persoalan kenapa langgar sampai mati, tapi hukuman penjara dan denda je? Nanti sambung bersidang dalam…

Netizen Hakim Negara

Penat lawyer dengan hakim belajar tinggi-tinggi, last sekali rakyat hakim negara.