Tak Puas Hati dengan Filem? Jom Bertumbuk

Lawak jugak bila bayang benda ni jadi di Malaysia.

2 Jenis Orang Seni

Ada masa kita nak syok sendiri, ada masa kita nak buat duit.

3 Arkitek yang Menginspirasikan

Very inspirational (except for engineers).

Pengaruh Shakespeare dalam Kisah Harry Potter

Baru tau ada watak nama Hermione dalam salah satu karya Shakespeare.

Asas Seni Suara dan Nyanyian

Tengah cuba letew 👀

Architect vs Engineer

Migran tepuk tangan.

Kesan 13 Mei kepada Bentuk Teater Tempatan

Semakin dikawal, semakin kreatif.

Kisah Oedipus yang Terbunuh Ayah dan Terkahwin Mak

Kassim Selamat: Am I a joke to you?

Architecture: Seni atau Sains?

Betul ke orang kata bilik budak architecture paling tak architecture 🤣

Apa Itu Kreatif?

Ramai orang ingat kalau dapat lukis sebijik dengan real life object, itulah kreatif. Sebenarnya tidak.

Belajar Seni Secara Formal vs Tak Formal

Masing-masing ada pros and cons.



8 Manifesto Urban Sketchers

Ingatkan asal lukis bangunan je dah boleh jadi urban sketcher, rupanya ada lagi syarat sah lain.