Video

Terkini
13 Video
Siri 000

3 Formula Nak Bagi Orang Tengok Video Kita

Tapi tak perlu la kot letak tajuk yang tak ada kaitan dengan isi video terus. Boleh dapatkan alat untuk buat video di sini https://shp.ee/wrrc6v9

Siri 000

YouTube Buang Dislike Count

Aduu susahla nak cari video tutorial yang baik lepas ni. Boleh dapatkan baju YouTube di sini https://shp.ee/8n8cntx Masukkan dan tebus promo code di Shopee untuk dapatkan lebih banyak diskaun dan cashback! Pengguna Baru: SHPFBB12 Pengguna sedia ada: 1212PHSFB

Siri 000

Apa Kaitan Resolution dengan Kualiti Video?

Baru tau rupanya P dekat YouTube tu bukan Pixel.

Siri 000

Media Baru, Masalah Lama

Apa platform berita favourite korang?

Siri 000

Cabaran Dalam Industri Media

Korang yang tengah plan nak jadi influencer dan host tu, boleh dengar pengalaman Aishah.

Siri 000

Literasi Media

Apa kesalahan paling common netizen yang korang selalu nampak dalam hal berkaitan media dan informasi ni?

Siri 000

Cara Approach Di Media Sosial

Tips untuk tackle stranger di media sosial.

Siri 000

G Suite

Kalau korang nak buat kerja tapi belum ada Microsoft punya software, korang boleh try G Suite. Tak perlu beli atau install. Cuma perlukan internet saja.

Siri 000

Macam Mana Orang Hack Password?

Hati-hati kalau korang ternampak benda-benda macam ni. Ada potensi password dan device korang boleh digodam.

Siri 000

Social Media Detox

Korang pernah tak try puasa daripada media sosial? Selalu bertahan berapa hari? Rasa lebih tenang tak?

Siri 000

Alegori Gua dan Media Sosial

Alegori ni apa? Yang lagu Azharina tu ke?

Siri 000

Sensitiviti Media

Korang rasa okay ke share video atau gambar orang kena langgar kereta?

Program Lain Untuk Anda

Langgan Pengisian Dari Wadah!

Terima perkongsian dari Wadah pada setiap hari Rabu terus ke emel.