Saya Tak Tahu Minat Saya Apa

Siapa yang tengah clueless tak tau nak jadi apa, boleh try tip akak HR ni.

3 Kesalahan Semasa Internship

Mana-mana yang baru nak start intern tu, boleh ambil pengajaran.

Tip Video-Call Interview

Korang pernah tak video-call interview pakai baju formal tapi seluar tidur?

Tips Temu Duga Melalui Telefon

Siapa pernah kena interview melalui telefon? Lagi susah atau lagi senang daripada interview secara berhadapan?

Tips Hadapi Nervous Interview

Daripada research sampailah teknik pernafasan, Abang Resume sedia membantu!

Kerjaya Dalam Industri Kesihatan

Bukan doktor dan nurse je tau dalam industri kesihatan ni.

Tips Cari Kerja Di Career Fair

Ini rahsia untuk stand out daripada calon-calon pekerja yang lain.

Job Hopping

Ini kelebihan dan kekurangan job hopping.

Dekat Mana Nak Cari Kerja?

Inilah lubang-lubang untuk mencari kerja.

Tips Follow Up Selepas Temu Duga

Dah pergi interview tapi belum ada maklum balas? Nak tanya company tapi takut bunyi macam pushy?…

Tips Apply Kerja Kerajaan


Yang mana tengah plan nak apply SPA tu, boleh try tips ni.

4 Attitude Job Creator

Kalau tak ada 4 ciri ni, jangan buat business.