Beza Parenting Asia dengan Barat

Memang tak la parents kita nak bagi option dan berdear-dear macam tu.

Cakawari, Cilawagi dan Oneng-Oneng

Dah macam nama burung ha.



4 Jenis Ibu Bapa yang Membentuk Perangai Anak

Aah la betul teori ni. Kawan-kawan yang bermasalah selalunya lahir daripada ibu bapa yang bermasalah dan…

Keganasan Rumah Tangga: Apa Patut Buat?

Kalau dah memang kena domestic violence, dapatkan sokongan kawan-kawan dan keluarga dan pergi report polis. Ini…

7 Jenis Keganasan Rumah Tangga

Ingatkan domestic violence ni pukul-pukul pasangan je, rupanya lebih daripada tu.

Kelebihan Nama Pendek

Trend sekarang kalau nak pendek tu memang pendek betul macam Ali bin Mat. Kalau panjang tu…


Apa Perlu Buat Bila Dapat Anak Istimewa?

Apa-apa pun pergi jumpa doktor dulu untuk dapatkan nasihat dan pengesahan.

Mengajar Anak Tentang Pilihan dan Tanggungjawab

Untuk ibu bapa yang rajin dan cekal melayan.

Poligami: Sebab dan Perbezaan Negara

Baru tau ada negara majoriti Muslim yang ban poligami.

Bagaimana Anak Celebral Palsy Makan?

Betul gak eh. Kalau makanan terus masuk ke perut, dia tak tau la kan rasa makanan…

Aktiviti Bersama Anak-Anak Ketika Perintah Kawalan Pergerakan

Bagus Dr. ni dia bahagikan ikut kategori umur.

Apa Patut Buat Bila Dapat Tahu Anak Tengok Porno?

Ni kalau mak bapak zaman dulu ni mau kena ikat dekat pokok bagi gigit kerengga.