Tip untuk Mereject dan Direject

Cakap je tak suka. Tak payah nak pusing awak terlalu baik untuk saya la apa la.…


Apakah Perkahwinan Beda Agama Dibenar di Indonesia?

Dah lama tertanya soalan ni.

Sakit Dicurangi Level Lain

“Kena tinggal heartbroken level kaki. Kena curang level langit.”

Silent Treatment

Ada jenis depan-depan silent treatment, dekat IG kutuk lebat.

Rahsia Kebahagiaan Putera Philip dan Ratu Elizabeth

Raja ke tak raja ke, relationship ni satu skill yang kena belajar dan develop.


Bila Mak Cik Bawang Tanya, Jawab Je Insha Allah

Tapi kalau dia dah sampai menyindir-nyindir tu kau bagi sebijik.

Bagaimana Ratu Elizabeth Bertemu Putera Philip?

Jangankan kau, Putera Philip pun ada drama dengan mertua dia.

Percubaan Move On Menggunakan Sains

Soal hati, sains pun tak boleh lawan.

Detachment Adalah Sama Pentingnya dengan Attachment

Kena mampu sayang diri sendiri dulu, baru boleh sayang orang lain.

Cinta Tiga Segi Rodrigo, Bassett dan Carpenter

Too deep into High School Musical sampai nak perli-memerli pun pakai lagu.


Perbezaan Faktor Curang Lelaki dengan Wanita

Lain jantina, lain bentuk kasih sayang yang diinginkan.


Lawan kepada Cinta Bukan Benci

Lawan cinta ialah mampos kau.