6 Benda yang Anak Muda Boleh Jangka daripada Belanjawan 2020

Syed Saddiq, we’re watching 👀

How to Spend $75B to Make The World A Better Place?

Jawapan korang sama tak dengan jawapan pakar-pakar ekonomi daripada seluruh dunia?

BMF: Kerjasama Pembeli dan Peniaga

Korang rasa kualiti barang berbeza tak mengikut kaum/agama penjual?

The Triangle of Sunni: Malaysia, Pakistan & Turkey

Saling melengkapi: 1Sunni.

BMF: Boikot atau Utamakan?

Korang selalu beli barang berdasarkan apa?

Gojek

Korang rasa realistik tak untuk Gojek beroperasi di Malaysia dengan mengambil kira skala kesesakan trafik, demand-supply…

Kesan Penjualan Aset Negara

Korang rasa apakah alternatif terbaik untuk memperbaiki ekonomi negara?

Isytihar Harta

Korang rasa siapa yang patut isytihar harta? Semua MP atau MP kerajaan sahaja? Kepada siapa diorang…

Mahasiswa Ikat Perut?

Korang rasa biasiswa dan pinjaman memang tak cukup atau sebab mahasiswa kita boros?

Beli Rumah Banyak Dikira Kapitalis?

Korang rasa apa perbezaan orang yang menggunakan hartanah sebagai pelaburan dan orang yang menggunakan hartanah untuk…

ECRL

Korang rasa antara plan ECRL zaman BN dengan PH, mana yang lebih menguntungkan rakyat dan negara?

Ekonomi Mencabar

Korang rasa ekonomi sekarang semakin mencabar atau dari dulu lagi dah memang mencabar macam ni?