Tarik Tali Harga Minyak Dunia

Rupanya Amerika Syarikat merupakan pengeluar minyak terbesar dunia. Ingatkan Arab Saudi.

Kenapa Harga Minyak Murah Sekarang?

Menurunkan harga minyak sekarang ibarat menghulurkan sikat kepada orang botak.

Dunia Berhutang 3 Kali Ganda Duitnya

Alien planet mana la curi duit kita ni hmm…

Mak Cik Kiah Je Ke yang Dapat Bantuan?

Ini rupanya perbezaan pakej rangsangan dengan belanjawan.

Cara Membantu Ekonomi Negara

Semoga semua orang dapat survive badai kali ini 💪🏼

Cabaran Ekonomi Malaysia 2020

Expectation: Wawasan 2020 Reality: Cabaran 2020

Konsep Asas Ekonomi

Mari belajar basic economy bersama Sir Syahir.

Belanjawan 2020: Perspektif Alam Sekitar

Baru tau kita ada peruntukan khas kepada pihak berkuasa dan orang asli untuk memburu pemburu.

Seronok Ke Belajar Ekonomi?

Ramai orang suka duit, tapi tak ramai yang suka belajar tabiat duit.

Apa yang Rakyat Boleh Belajar daripada Belanjawan 2020?

Bukan kerajaan je kena pandai menguruskan wang, kita pun kena. https://bit.ly/2NdOIrW

Belanjawan 2020: Penambahbaikan

Ada lagi tak kekurangan Belanjawan hari itu yang korang rasa boleh improve next year?

Perancangan Persaraan

Korang nak bekerja sampai mati atau ada strategi lain untuk memberanakkan duit?