Prinsip Apabila Orang Menghina Agama

Macam mana marah sekali pun, jangan kita ambil undang-undang di tangan sendiri.

Kenapa Penganut Hindu Pecahkan Kelapa?

Selalu nampak kawan-kawan India buat benda ni, hari ini baru tahu kenapa.

Polemik Zakir Naik

Masing-masing jangan over la…

Tips Pahala Berganda

Ibadah pun ada Multi-Level Marketing tuan-tuan dan puan-puan.

Sejarah Ringkas Tafsir Al-Quran

Boleh tahan complicated jugak ni kalau nak belajar tafsir.

Tips Cover Dosa

Jangan pernah lelah bertaubat guys…

Quran Hack

Kepada yang baru belajar nak baca Quran tu, ni ada tips sikit nak bagi senang baca…

Solat Tapi Maksiat

Adakah seseorang yang sering melakukan maksiat patut berhenti solat untuk mengelak menjadi hipokrit? Ustaz Syakirin ada…

Ramadan dan Kebebasan

Allahu Rasulullah dan para sahabat rasa semakin bebas dan bersemangat apabila tiba bulan Ramadan. Kita pula…

Masuk Islam, Masuk Melayu?

Korang rasa perlu ke mualaf tukar nama jadi nama Arab?

7 Kelebihan Ramadan

Bukan bulan beshe-beshe tuan-tuan…

Bucailleism

Korang rasa patut tak kita gunakan hujah saintifik untuk menunjukkan kebenaran agama?