Teleport dan Teori Wormhole

Kalau korang ada pintu Doraemon tu korang nak pergi mana?

Politik Machiavelli

Antara figura terkenal dalam perbincangan teori politik.

Black Hole Information Paradox

Ingatkan black hole tu telan dan hapuskan semua benda, rupanya dia telan dan encode semua benda…

Perjalanan Akademik dari Sekolah ke PhD

Lagi tinggi belajar, lagi terasa jahil diri ini…

Baruch Spinoza

Tudia dia pi try buat agama sendiri terus, pecah pala.

The God Particle

Ini rupanya kenapa orang panggil dia God Particle. Ingatkan dah berjaya menemui spesimen Tuhan.

Marie Curie: Wanita Pertama Menerima Hadiah Nobel

Pergh dia punya pengorbanan tu sampai sanggup gadaikan nyawa untuk buat kajian.

Isaac Newton

Nasib baik lah dia duduk bawah pokok epal. Kalau durian, tak sempat jumpa graviti jumpa malaikat…

Galileo Galilei 

Melawan penunggang agama before it was cool.

Quantum Theory

Einstein pun struggle nak percaya teori yang dia sendiri buktikan.

Albert Einstein (Part 2)

Ini sebab mengapa Einstein bersetuju untuk menyumbang kepada pembangunan bom atom masa Perang Dunia dulu.

Albert Einstein (Part 1)

Korang tau tak ada lagi sorang pelajar yang lagi pandai daripada Einstein dalam Fizik dan Matematik…