Cincin Apa yang Sesuai untuk Merisik, Bertunang dan Nikah?

Oo ni cincin belah rotan yang orang duk sebut tu.

Dr. Vandana Shiva: Singa Alam Sekitar

“In nature’s economy the currency is not money – it’s life.”

3 Kritikan Terhadap Kekayaan Jeff Bezos

Bakal trillionaire pertama dunia.

5 Sebab Wajib Tonton The Platform

Siapa yang faham ending dia tolong explain jap.

Apa Nasib Orang Asli Semasa Wabak?

Hutan sudah cukup untuk Orang Asli, tetapi tidak untuk kita.

Ecofascism: Nazi Alam Sekitar

Fuyo dalam isu alam sekitar pun ada right wing.

Betul Ke Alam Semakin Memulih Semasa Wabak?

Ada part yang semakin baik, ada part yang semakin teruk, macam perangai kau jugak la.

Kemiskinan Haid

Aah la baru terfikir kenapa ramai yang nak bagi kondom free tapi jarang yang nak bagi…

Perbezaan antara Cuaca dengan Iklim

Ingatkan sama je.

SM Mohd Idris: Pejuang Alam Sebelum Thunberg

Arwah orang yang memperjuangkan pengharaman iklan rokok di kaca tv. Al-Fatihah.

Review Docuseries – Rotten

Siapa yang nak tau tentang skandal mega penghasilan makanan dunia, boleh tengok dokumentari ni.

Air Bersih di Malaysia “Hilang”?

Mak ai banyak betul air hilang di Malaysia ni.