Benda yang Paling Kecil dalam Dunia

Tak, bukan hati kau lepas kena reject.

Kenapa Tak Boleh Letak Powerbank dalam Checked Baggage?

Ini rupanya sebab powerbank kena bawak dalam carry-on luggage.

Skincare: AHA & BHA

Bila engineer baca kotak skincare product.

Skincare Routine

Apa skincare routine korang?

Tukar Mata Pensel Menjadi Berlian

Best jugak buat experiment petang-petang ni.

Light-Year

“When you wish upon a star, you’re a few million light years late. This star is…

Jangan Buat Perkara Ini Semasa Isi Minyak

Ini rupanya sebab kenapa kita tak boleh main handphone semasa isi minyak.

Adopt Don’t Shop

Korang rasa kucing tepi jalan tu sama comel tak dengan kucing di pet shop?

Plasma

Fuyo ingatkan ada 3 je states of matter.

Polystyrene Boleh Recycle?

Siapa la yang start buat tahyul nombor bawah botol tu ialah jumlah berapa kali kita boleh…

Minyak Bawah Tanah

Fuyo baru tau sebenarnya minyak yang kita gali dan sedut tu terkumpul dalam sponge yang diperbuat…

Microwave Bahaya Tak?

Adakah makanan yang dipanaskan dalam microwave boleh menyebabkan kanser?