Management Trainee Programme

First time dengar ada program macam ni. Siapa pernah cuba?

100 Syarikat di Malaysia

Korang tau tak syarikat nombor 1 di Malaysia apa?

Boleh Ke Intern Lebih Daripada Sekali?

Baru tau boleh intern banyak kali.

Cara Kenal Pasti Kerja yang Sesuai dengan Minat

Siapa yang tak tau dia minat apa tu mari ambil ujian ni.

Cara Naikkan Semangat Bekerja

Siapa yang asyik rasa berat nak pergi kerja tu, boleh tanya balik soalan-soalan ni pada diri.

Video Resume

Lol part TikTok tu lawak.

Probation Period

Tempoh majikan menguji bakal pekerja dan tempoh pekerja menguji suasana tempat kerja.

Cara Berhenti Kerja Secara Berhemah

Mula kerja dengan cara baik, berhenti kerja dengan cara baik.

Kerja yang Tidak Bermaruah?

Menjawab persoalan kerja yang tidak “bermaruah” boleh masuk dalam cv/resume atau tak.

Tip Video-Call Interview

Korang pernah tak video-call interview pakai baju formal tapi seluar tidur?

Tips Temu Duga Melalui Telefon

Siapa pernah kena interview melalui telefon? Lagi susah atau lagi senang daripada interview secara berhadapan?

Tips Hadapi Nervous Interview

Daripada research sampailah teknik pernafasan, Abang Resume sedia membantu!