Perbezaan Suicidal Thought dengan Attempt

💐

2 Kes Tragis Feral Child

🙁

Kes Gypsy Rose: Mangsa Ibu Gila Perhatian

Nak perhatian buat la TikTok apahal pulak nak tunggang anak?

Bystander Effect: Kes Kitty Genovese

Lagi ramai orang, lagi kurang rasa tanggungjawab nak tolong.

Memahami Hubungan Toksik

Toxic relationship ni bukan antara suami isteri atau pakwe makwe je tau, kadang-kadang kawan dan adik-beradik…

Tip Menjadi Positif

Air kencing tak apa negatif.

Cara Mengatasi Tekanan dan Kemurungan

Kalau kena tidur, tak apa tidur je. Daripada ambil benda-benda yang menjemput lebih banyak masalah di…

Mass Killing

Amerika patut sibuk selesaikan mass killing dalam negara dia daripada sibuk jadi mass killer di luar…

Psychopath

Budak-budak yang seronok seksa dan bunuh kucing tu dah boleh bawak berubat kot.

Cara Kenal Pasti Seseorang Itu Ada Suicidal Thoughts

TRIGGER WARNING. This video contains information about self harm behaviour which may be triggering to survivors.…


Split Personality

Kalau kawan korang ada kawan yang suka cakap sorang-sorang tu jangan kacau, dia mungkin tengah mesyuarat.

Kes Cerucuk Besi Phineas Gage

Mak ai tertusuk dari bawah kepala tembus sampai atas, dan masih hidup.