Sains Di Sebalik Ketakutan

Takut lipas tu kira innate ke learned fear?

Konsep Strokes dalam Psikologi

A negative attention is still an attention.

Kita Nampak Benda yang Kita Nak Nampak

Kalau dah suka, buat salah pun nampak comel. Kalau tak suka, buat betul pun rasa annoying.

Cognitive Distortion: Pemikiran yang Salah

Ini penjelasan kenapa walaupun dah dapat 10 pujian, kita still fokus pada 1 makian.


Perbezaan Suicidal Thought dengan Attempt

💐

2 Kes Tragis Feral Child

🙁

Kes Gypsy Rose: Mangsa Ibu Gila Perhatian

Nak perhatian buat la TikTok apahal pulak nak tunggang anak?

Bystander Effect: Kes Kitty Genovese

Lagi ramai orang, lagi kurang rasa tanggungjawab nak tolong.

Memahami Hubungan Toksik

Toxic relationship ni bukan antara suami isteri atau pakwe makwe je tau, kadang-kadang kawan dan adik-beradik…

Tip Menjadi Positif

Air kencing tak apa negatif.

Cara Mengatasi Tekanan dan Kemurungan

Kalau kena tidur, tak apa tidur je. Daripada ambil benda-benda yang menjemput lebih banyak masalah di…

Mass Killing

Amerika patut sibuk selesaikan mass killing dalam negara dia daripada sibuk jadi mass killer di luar…