Cabaran Menjadi Physiotherapist

Kalau physio tu kecik, tapi pesakit tu besar gedabak acano nak assist? Boleh dapatkan pelekat physio…

Kenapa Jatuh Satu Tempat Tapi Sakit Satu Badan?

Tidak seperti manusia, otot depan belakang bekerjasama menjaga otot lain yang injured.


Thoracic Outlet Syndrome

Punca di bahu, kesan ke jari.

Apa Nama Penyakit Stephen Hawking?

Alhamdulillah di atas nikmat kesihatan 🤲🏼

Scoliosis: Tulang Belakang Bengkok

Lebih daripada 50% budak sekolah di Malaysia ada tanda scoliosis.

Cara-Cara Nak Describe Kesakitan

Denyut, cucuk, berat, pedih ha apa lagi percubaan manusia nak describe sakit yang tak nampak?

Terlebih Bongkok Masa Buat Kerja

Aduh muda-muda dah bongkok.

Piriformis Syndrome: Sakit Dekat Punggung

Bukan sakit tak boleh nak berak tu ye, tu sembelit.

Bahu Terkeluar Soket

Mau meraung kalau kena ni.

3 Cara Berjalan Tidak Normal

Ada nama rupanya orang yang jalan kengkang dengan jalan kepit ni.

Tak Nak Bersenam, Nak Mengurut Je

Mengurut memang la sedap, tapi nak maintain acano?

Pengalaman Belajar Fisioterapi

Kuku korang jadi bentuk diamond tak?