Betul Ke Tak Ada Syarikat Ambil Kerja Sekarang?

Ada company sedang mengecil, ada company sedang mengembang.

3 Sebab Patut Enjoy PKP

Apa benda baru yang korang belajar time PKP ni?

Salah Faham Terhadap HR

Fuh ni department yang paling kuat kena kutuk selepas top management.

Perbezaan Cara Kerja Dulu dan Sekarang

Flexible working hours ni bagus ke tak bagus?

Perkara-Perkara Toksik di Tempat Kerja

Kalau politik di pejabat kita pun dah rasa toksik, bayangkan politik di pejabat politik.

Conflict of Interest dalam Syarikat

Selalu dengar conflict of interest dalam politik, kali ini dalam pekerjaan.

Work-Life Balance

Apa top 3 prioriti dalam hidup korang?

Tinggalkan Melbourne untuk Malaysia

Ramai orang teringin untuk kerja di luar negara tapi Emy pilih untuk balik dan lepak mamak.

Tip untuk Survive Industrial Revolution

Beberapa tip supaya anda tidak diganti dengan robot dalam tempoh mendatang.

Cara Elak Kena Scam Kerja

Masa dapat tawaran kerja, check dulu benda-benda ni takut kena scam.

6 Perkara yang Perlu Dinilai Sebelum Tukar Tempat Kerja

Jangan main redah je. Takut yang dikejar tak dapat, yang dikendong berciciran.

Saya Tak Tahu Minat Saya Apa

Siapa yang tengah clueless tak tau nak jadi apa, boleh try tip akak HR ni.