Pendedahan Rakaman Audio oleh SPRM

Rakyat hakim negara?

Kes Sajat: Antara Pilihan dan Hakikat

Makrifat mana?

Umrah Sajat: Perspektif Undang-Undang

Undang-undang di sesebuah negara tidak terpakai di negara yang lain.

Proses Perbiacaraan Mahkamah Sivil (Part 2)

Baru tau rupanya “settle luar mahkamah” tu maksud dia still kena settle dalam mahkamah dan memerlukan…

Proses Perbicaraan Mahkamah Sivil (Part 1)

Siapa yang tengah plan nak saman orang ribu-riban tu boleh tengok video ni.

Scam Saman

Punya la ramai orang boleh scam, nak scam Alan jugak.

Kepentingan Kamus (Part 2)

Alan yang dah terer English pun still bawa kamus dan thesaurus ke sana ke mari tau.

Kepentingan Kamus (Part 1)

Siapa yang tak suka baca kamus boleh skip pergi page belakang sekali tengok gambar-gambar haiwan dan…

Boleh Ke Lawyer Warna Rambut?

Soalan yang ramai tertanya-tanya.

Hierarki Mahkamah Sivil di Malaysia

Ingatkan mahkamah ada dua je – mahkamah biasa dan mahkamah rayuan. Rupanya lagi complicated daripada tu.

Prosedur Perbicaraan Jenayah (Part 2)

Sambungan kelas undang-undang kita yang tertangguh tempoh hari.

Prosedur Perbicaraan Jenayah (Part 1)

I see. Ingatkan kes haritu dah terbukti bersalah dah, rupanya baru di peringkat awal.