Polis Menyiasat, Mahkamah Membicarakan


…dan rakyat hakim negara?

Memalukan Orang dengan Alasan Mengajar

Kau dah maki dia depan belakang lepastu cover kata ini untuk kebaikan dia jugak.

3 Alasan Kehakiman Berkenaan Kes Kalimah Allah

7 minit video pun dah pening, kalau dengar lawyer berhujah dalam court betul-betul mau juling mata.


Latar Belakang Bagaimana Kes Kalimah Allah Bermula

Next video Alan cerita 3 alasan kehakiman berkenaan kes ini.

Adakah Hukuman Bias Mengikut Bangsa?

Kalau baca comment section mesti ada kata hakim bias bangsa-bangsa tertentu.

Langgar Mati (Part 2)

Ramai orang marah kenapa hakim dan peguam tak push untuk hukuman yang lebih berat. Padahal tu…

Langgar Mati (Part 1)

Menjawab persoalan kenapa langgar sampai mati, tapi hukuman penjara dan denda je? Nanti sambung bersidang dalam…

Kerja Peguam Memang untuk Tegakkan Benang yang Basah Ke?

Sedap mulut mengata kerja orang dik non.

Netizen Hakim Negara

Penat lawyer dengan hakim belajar tinggi-tinggi, last sekali rakyat hakim negara.

Tak Tahu Makna Perkataan: Nak Garis Dulu atau Terus Cari Kamus?

Selalu kalau malas, main teka-teka je maksud dia.

Johnny Depp Kalah Saman Fitnah terhadap The Sun

We’ve all heard the case is getting deeper.

Stay of Execution: Penggantungan Perlaksanaan

Menjawab persoalan “Adakah perlu membayar denda sekarang atau perlu tunggu selesai Mahkamah Rayuan dahulu?”