Runner’s Knee (Part 1)

Tidak menjadi satu kepelikan apabila orang muda sakit lutut.

Penyakit Lembu Gila

Nauzubillah.



Brain Freeze (Part 2)

Aiseh ada jugak jenis brain freeze tengok crush.

Brain Freeze (Part 1)

Ada lagi satu jenis brain freeze time exam.

3 Mitos Kesihatan Mental

Jangan ingat yang jenis duduk senyap tu je boleh ada sakit mental.



Mitos Otak Kanan, Otak Kiri

Aduh so selama ni perasan je la?

Sebab Apa Ada Orang Pening Minum Dalgona Coffee?

Hari tu minum tak pening pun, tapi lepas tengok explanation ni terus pening.

Mutasi Virus

Patut la kadar jangkitan dan kematian di negara kita rendah berbanding di Eropah dan Amerika.

Endemik yang Mungkin Tidak Akan Hilang

Rupanya denggi pun dikira endemik yang tidak ada vaksin.

3 Peringkat Pencegahan Penyakit

Mencegah lebih baik daripada mengubati. Tapi nak cegah semasa level mana?

4 Golongan yang Berisiko Tinggi

Hm pelik betul selalu budak kecik la yang paling berisiko bila datang virus-virus ni, tapi sekarang…

Sanitiser vs Soap

Masing-masing ada pros and cons.