Bagaimana Nak Verify Optometris yang Tulen

Sebelum check mata, check dulu kedai spec anda.

Mata Kuning

Uish ingatkan mata merah je ada.

Mata Merah

Ada banyak jenis rupanya sakit mata merah ni. Ingatkan letak Eye Moo dah settle.

6 Sebab Mata Silau

Ada lagi satu sebab tapi takut nanti kena tanduk.

Boleh Ke Diagnosis Penyakit Secara Online?

Tak puas doktor tak dapat nak tengok dan pegang depan-depan.

Rabun Warna

Fuyo baru tau ada orang rabun/buta warna sampai nampak black and white je. Bapak 70s gila…

5 Faktor Rabun Malam

Ada banyak punca rupanya.

Dari Mana Air Mata Keluar?

Dari kepedihan yang terpendam…

Selaput Mata: Punca dan Solusi

Ingatkan ada katarak je. Rupanya ada lagi satu jenis selaput mata yang orang muda pun boleh…

Dua Mata Dua Warna

Baru tau warna mata pun ada kaitan dengan melanin. Ingatkan warna kulit je.

Mata Berbentuk Kon

Ada juga mata orang bentuk kon eh? Mesti iluminati.

Juling: Punca dan Solusi

Baru tau ada specs khas untuk membantu kanak-kanak juling.