Diet untuk Pesakit Darah Tinggi

Rupanya tak banyak beza pun intake garam antara pesakit darah tinggi dan orang yang tak sakit.


Belajar Apa dalam Kursus Dietetik?

Detailnya belajar sampai kena cover macam mana nak bagi patient makan kalau perut dia terburai.

Gula Putih aka Sucrose

Walaupun ada minuman yang claim tak ada gula, tapi rupanya ada spesies gula tersembunyi.

Kencing Manis Semasa Hamil

Aduh insulin terblock pulak time mengandung.

Cara Nak Masuk Bidang Dietetik

Ramai orang ingat kena pandai masak 😂

Jenis-Jenis Tahi Manusia

Sebenarnya nak tulis tajuk “Jenis-Jenis Najis” tapi takut terkeliru pulak dengan mughallazoh mukhaffafah.

Buncit: Punca dan Solusi

Baru tau buncit ni lagi bahaya daripada kegemukan.


Pemanis Tiruan Selamat Ke?

Menjawab persoalan bagaimana Coke Zero masih manis walaupun claim no sugar.

Bukan Nasi Je Ada Karbohidrat

Baru tau buah dan minuman pun ada karbohidrat.

Kenapa Badan Panas Lepas Makan Durian?

Siapa pernah try minum air daripada pangsa durian? Berjaya ke sejukkan badan?

Tak Suka Sayur: Punca dan Solusi

Banyak je sayur tak pahit.

Nasi Bukan Punca Kegemukan

Lol conclusion tak boleh blah.